Червоне гаряче вино від кашлю: рецепт, допомагає і лікування

Як вином лікувати кашель

Користь натурального вина відома багатьом. Спеціалісти в області медицини довели, що регулярне вживання напою у допустимих дозах дозволяє надати профілактичну дію та підвищити імунну систему пацієнта. Позитивним чином позначається на здоров’ї пацієнта тільки якісні вина, здатні вивести токсини і різні бактеріальні запалення.

Таким чином, лікування кашлю червоним вином є не вигадкою, а реальним методом усунення запального процесу у верхніх дихальних шляхах. Сильні симптоми і напади кашлю можна усунути за кілька днів застосування глінтвейну. З’ясуємо, як вином лікувати кашель, а також можливі протипоказання.

Допомагає від кашлю гаряче вино

Застосування гарячого вина з натуральних компонентів дозволяє усунути симптоми запалення на ранніх етапах хвороби. Це не тільки смачний, але і по-справжньому цілющий напій, що дозволяє вилікувати застуду та грип, а також кашель на тлі розвитку гострих респіраторних недуг.

Правильно приготовлений напій допоможе зберегти захисні функції в період холодів, а також надати профілактичну дію при зниженні імунітету. Цікаво те, що невелика кількість теплого вина не впливає на печінку, на відміну від багатьох синтетичних лікарських препаратів. Таким чином, лікування кашлю таким чином допомагає замінити багато медикаменти і зберегти функції шлунково-кишкового тракту.

Лікувальні властивості напою відомі не один рік. Вино підтримує стан здоров’я не тільки в період запалення у разі застуди чи грипу. Користь глінтвейну доведена при переохолодженні, порушення кровообігу та інших випадках.

Пити тепле вино слід для досягнення наступних цілей:

  • для зігрівання;
  • для прискорення кровотоку і розрідження крові;
  • у разі безсоння і депресії;
  • для зміцнення імунної системи;
  • в якості комплексного лікування затяжного кашлю;
  • для виведення токсинів;
  • в якості засобу для знищення мікробів та інфекцій;
  • для зниження підвищеної температури;
  • в якості ефективного протизапального засобу.

До іншим цілющим властивостям цілющого напою відносять наявність таких антиоксидантів:

  1. В вині міститься велика кількість ресвератролов. Вони знаходяться в шкірі і кісточках винограду, з якого виготовляють напій.
  2. Дані компоненти виводять з організму небезпечні радикали і не дозволяють склеиться тромбоцитів.
  3. Всім відомо, що вино має виражену антимікробну дію, тому його можна застосовувати у разі бактеріального запалення дихальних шляхів.
  4. Крім цього, цінні органічні компоненти у вигляді катехінів помітно зміцнюють імунну систему організму хворого.
  5. Вино сприяє регенерації тканин завдяки вітамінам В, С і Р. Ці ж компоненти активізують місцевий імунітет.
  6. Вино застосовується для профілактики з-за хворого кількості заліза у складі напою.
  7. Важливі складові вина – це калій, марганець, йод та магній. Дані елементи дозволяють налагодити функції у верхніх дихальних шляхах.
  8. Тонус організму досягається завдяки альдегідів і складних ефірів.
За темою:  Сода-буфер для дітей: інструкція по застосуванню для інгаляцій, содовий розчин

Загальна поєднання напою з винограду дозволяє відновити функції при запаленні застуди чи грипу, а також пом’якшити кашель на тлі ларингіту або фарингіту. Однак, для підтримки організму і поліпшення дихальних функцій достатньо приймати не більше п’ятдесяти грамів напою в добу. Лікувальний ефект досягається, якщо вино пити за тридцять хвилин до вживання їжі.

Завдяки регулярному прийому пацієнт може зазначити нормалізацію травлення, обмінних процесів, а також стабільності роботи центральної нервової системи. Крім цього, чудовий напій здатний омолодити шкіру завдяки великій кількості вітамінів і мінералів.

Як вилікувати кашель традиційним способом дізнайтеся тут.

Протипоказання

При бажанні приготувати лікувальний напій важливо знати, як він впливає на організм. Як і будь-який інший спосіб народного методу, глінтвейн від кашлю має певні протипоказання. Не варто застосовувати даний напій у наступних випадках:

  1. Незважаючи на корисні властивості вина, цей напій строго протипоказаний в період вагітності та годуванні малюка грудним молоком.
  2. Не варто вживати гаряче вино, якщо ви плануєте сісти за кермо.
  3. Не можна зловживати напоєм. Якщо кожен день пити більше допустимої норми, є ймовірність утворення серйозних побічних симптомів.
  4. Напій заборонений при різних патологіях в області печінки і нирок, а також у разі дисфункції серцево-судинної системи.
  5. Не можна пити тепле вино при серйозних захворюваннях шлунково-кишкового тракту.
  6. Відмовтеся від напою при жовчнокам’яній хворобі.
  7. Не варто вживати вино, якщо у пацієнта виражена чутливість до інгредієнтів.

При наявності протипоказань, вино можна замінити на безалкогольний глінтвейн. В такому випадку використовуйте натуральний сік винограду або граната. Такий напій підійде для лікування вагітних жінок і маленьких дітей.

Нюанси

Приготувати лікувальний напій нескладно, але важливо знати кілька деталей, які дозволять зберегти користь вина і поліпшити його смак.

  1. Щоб глінтвейн був корисним, його слід готувати виключно в емальованому або скляному посуді. У зворотному випадку напій буде мати різкий присмак.
  2. При нагріванні вина слідкуйте за тим, щоб температура напою була в межах сімдесяти градусів. При порушенні даних показників втрачається лікувальний ефект.
  3. При варінні глінтвейну додавайте тільки цілі приправи і спеції. Мелені інгредієнти зіпсують смак і аромат.
  4. Напій подається разом з чистою і теплою водою. Не варто додавати рідину у відвар відразу, так як це може знизити лікувальний ефект глінтвейну. Воду додають безпосередньо перед прийомом напою.
  5. Подавати глінтвейн необхідно тільки у високих келихах. Таким чином, засіб збереже тепло і аромат набагато довше.
  6. Готувати лікувальний напій слід по порціях. Повторне зігрівання препарату неприпустиме, оскільки в такому випадку вино втратить всі лікувальні властивості.
За темою:  Полоскання горла горілкою: можна полоскати і лікування ангіни

Інгредієнти для лікування

Вилікувати кашель гарячим вином можна дотримуючись певних правил приготування глінтвейну. Крім вина, в напій слід додати певні складові. Розглянемо, що доповнить смак вина і поліпшить його лікувальні властивості:

  1. Продукт бджільництва здатний знищити численні мікроби і бактерії, також зняти закладеність носа при інфекційному запаленні. Крім цього, мед розріджує мокроту і пом’якшує сухий кашель. В процесі лікування напій з медом зміцнює імунну систему і переводить кашель в продуктивну форму.
  2. Для звільнення верхніх дихальних шляхів від скупчення слизу і бруду пацієнтам рекомендується додати в мед чорний перець. Він активізує обмінні процеси в організмі і тонізує в області дихальних шляхів.
  3. У яблуках міститься велика кількість вітамінів, солей і інших мікроелементів, які дозволяють усунути запалення в горлі.
  4. Для поліпшення обмінних процесів і насичення організму вітамінами, мінералами і різними природними антиоксидантами додайте вино імбир.
  5. Щоб вивести з організму токсини і інші небезпечні компоненти, додайте в глінтвейн апельсини і лимони. Вони містять велику кількість вітамінів, ефірних масел, мінеральних солей, які сприятливо впливають на функції організму.
  6. В якості додаткового інгредієнта ви можете використовувати сушені бутони гвоздики. Поєднання даного компонента і гарячої рідини дозволяє наповнити напій великою кількістю вітамінів.
  7. Щоб створити необхідне зігріваючу дію та протизапальний ефект, додайте в напій палички кориці. Таке поєднання дозволить знищити віруси, патогенні мікроорганізми, а також поліпшити діяльність головного мозку.
  8. Для надання знеболюючого і судинозвужувального ефекту, лікарі радять додати в вино, мускатний горіх. Даний продукт дозволить усунути біль у грудях, а також полегшити симптоми простудного запалення і усунути нежить.

Читайте також: Як вилікувати нежить.

Для поліпшення смаку напою в засіб можна додати м’яту, калину, бадьян або морс із журавлини.

Як вибрати вино

У приготуванні цілющого напою, крім вищеописаних нюансів, головну роль відіграє саме вино. Для глінтвейну класичного типу необхідно червоне сухе вино, але в деяких рецептах допускається і напівсухий вигляд. При цьому вміст алкоголю не повинно бути вище 12,5%.

Для довідки! Кращими винами для приготування лікувального напою вважаються «Каберне», «Хванчкара», «Кагор», «Кіндзмараулі»

Не використовуйте десертні види, так як вони можуть бути занадто солодкими при виготовленні лікувального напою. Якщо ж ви віддаєте перевагу нудотні напої, то в процесі варіння додайте в рідину столову ложку меду.

За темою:  Перекис водню для полоскання горла при ангіні: пропорції і можна полоскати

Як приготувати цілющий напій

Після того як ви вибрали основні інгредієнти, прочитайте як приготувати червоне гаряче вино від кашлю.

  1. Для початку придбайте вино, алкоголь в складі якого не перевищує 12,5%.
  2. Вилийте рідину в скляний або емальований посуд і поставте на маленький вогонь.
  3. Промийте один апельсин і лимон під теплою водою. Наріжте фрукти середніми шматочками і додайте в каструлю.
  4. Потім очистіть яблуко і наріжте його дрібними шматочками. Після цього опустіть в ємність з вином.
  5. Натріть десять грам свіжого імбиру на дрібній тертці і відправте в каструлю.
  6. Після цього в суміш можна додати корицю, перець та інші інгредієнти.
  7. У процесі варіння глінтвейну слідкуйте за тим, щоб температура рідини не перевищувала сімдесяти градусів. У зворотному випадку цілющі властивості напою будуть втрачені.
  8. В цілому варити напій слід не більше п’ятнадцяти хвилин. За п’ять хвилин до приготування в суміш слід додати одну чайну ложку тертого мускатного горіха.
  9. Після того як засіб закипить, накрийте каструлю кришкою і дайте провину настоятися протягом семи хвилин.
  10. Після цього напій слід процідити. Для поліпшення смаку у глінтвейн можна додати одну ложку меду.
  11. Розлийте засіб по високих келихах і випийте глінтвейн. Тепле вино від кашлю слід маленькими ковтками і загорнувшись пледом.

Висновок

Тепле вино з апельсином, лимоном, м’ятою та іншими інгредієнтами виступає як могутній засіб для лікування кашлю на тлі інфекційних та бактеріальних захворювань. На жаль, вилікувати серйозне захворювання тільки даним методом не вийти, тому пацієнту необхідно комплексний вплив.

Крім цього, важливо дотримуватися дозування препарату. Надмірно часте вживання вина може призвести до побічних ефектів та поганого самопочуття хворого. Крім цього, пам’ятайте, що алкоголь в будь-яких кількостях заборонений, якщо пацієнт проходить лікування за допомогою сильнодіючих лікарських засобів.

MAXCACHE: 0.39MB/0.01011 sec