Гаряче пиво від кашлю: рецепт і відгуки, як лікувати і допомагає

Як лікувати кашель пивом?

У терапії кашлю народна медицина орієнтується не тільки на продукти рослинного, мінерального та тваринного походження, але і спиртовмісні напої, наприклад, пиво. У помірних дозах і правильною схемою використання слабоалкогольний нектар робить позитивний вплив на весь організм.

Він активізує імунну захист, знижує частоту та інтенсивність кашлевих атак, проявляє паліативну допомогу. Відгуки пацієнтів, які випробували на собі лікарську силу пінистої рідини тому доказ.

Допомагає тепле пиво від кашлю?

Напій отримав широке розповсюдження завдяки специфічним смакових якостей і аромату. Класифікація пива різноманітна і залежить від складових інгредієнтів. Основною сировиною для виготовлення вважається вода, дріжджі, ячменю солод, але можуть бути використані інші злакові культури: пшениця, кукурудза, рисова січка.

Серед корисних елементів виділяють:

  • білки і вуглеводи;
  • вітаміни групи В1, В2, В6, В9, Н, ніацин, пантотенову кислоту;
  • мікроелементи .

Не нагріте пиво прискорює процеси метаболізму, уповільнює деградацію систем і частин організму на клітинному рівні, відповідає за еластичність і щільність кісткових структур.

Додатково має слабо виражену заспокійливу дію, відновлює природну мікрофлору кишечника, стимулює секрецію шлункового соку, евакуює продукти життєдіяльності мікроорганізмів і холестерин.

Багатокомпонентний склад забезпечує комплексну дію при захворюваннях верхніх і нижніх дихальних шляхів.

Для довідки! При термічній обробці зберігається спирт в невеликій кількості, тому приймати його необхідно в помірній дозі.

Келих теплого пива надає наступну користь:

  • проявляє активність аналгезуючої, заспокоює подразнену слизову;
  • запобігає проникнення і розповсюдження вірусів і бактерій;
  • підсилює потовиділення за рахунок стимуляції функції потових залоз.

Кип’ячене пиво при запальних процесах нормалізує гемодинамічні показники в кровоносних судинах, покращує кровообіг, що дозволяє ослабленому організму засвоювати корисні вітаміни і речовини в повному обсязі.

Можна пити пиво при кашлі? Так. Але зважаючи на присутність у складі спиртовмісних компонентів, рекомендовано обмежити вживання напою при нижченаведених станах і патологіях:

  • період виношування плоду (особливо 1 триместр), годування груддю;
  • дитячий вік;
  • захворювання серцево-судинної системи;
  • порушення функцій нирок.

Рада! Перед початком фармакотерапії уважно вивчіть рекомендації виробника. Комбінація пива та антибактеріальних препаратів підвищує ризик розвитку побічних ефектів: судомного синдрому, м’язового спазму м’язів живота, головних болів, прискореного серцебиття, блювотних позивів.

Лікування пивом піддається сухий та вологий кашель, супроводжуючий простудні або інфекційно-запальні захворювання респіраторних шляхів. Ефективніше слабоалкогольний напій буде на ранніх стадіях патології. З настанням холодів використовують в якості профілактики ГРВІ.

Рецепти від кашлю на основі пива

Важливою вимогою є натуральність пива. Пивний напій в терапії кашлю буде малоефективним, оскільки в його складі присутні консерванти, шкідливі харчові добавки, а в процесі приготування втрачає корисну флору, вітаміни.

Друга умова – температурний режим. Оптимальний показник для напою варіюється від 60 до 75⁰С. На виході отримуємо гарячу рідину, якщо її довести до кипіння, то разом з парою зникнуть всі корисні компоненти.

Рецепти гарячого пива від кашлю базуються на використанні різних сортів пива, але велику цінність для організму представляють світлі представники, які пройшли одну фільтрацію.

Альтернативна медицина за багато років накопичила широке розмаїття рецептів від кашлю на основі пива. Розглянемо найпростіші і найпоширеніші варіанти.

Для довідки! Лікувальні властивості пива вперше були відкриті в 15 -16 столітті знаменитим швейцарським алхіміком Філіпом Парацельсом. Він рекомендував від кашлю пінистий напій на основі шавлії.

Рецепт № 1

Інгредієнти: 500 мл пива, 50-60 р. натурального меду.

Довести слабоалкогольний напій на повільному вогні до температури 60-70⁰С, додати нектар. Щоб посилити потогінні властивості, отриману суміш краще приймати перед нічним сном, закутавшись теплим пледом.

Рада! Для підвищення терапевтичних властивостей в суміш можна додати щіпку кориці і гвоздики.

Цілющий напій надає пом’якшувальну дію на слизову оболонку горла, знижує сприйнятливість кашльових рецепторів, покращує процес відходження мокротиння.

Рецепт № 2

Інгредієнти: 0,5 л пива, ½ кг лимона (приблизно 2 шт.), 250 р. меду, 1 головка часнику.

Спосіб приготування:

  1. Часник подрібнюємо у блендері, з допомогою ножа або терки.
  2. Цитрусові розрізаємо на 6-8 частин.
  3. В металевій ємності змішуємо всі компоненти, заливаємо пивом. Доводимо до готовності на водяній бані під закритою кришкою протягом півгодини.
  4. Охолоджений відвар проціджуємо через марлю або сито.

Приймати за 30-40 хвилин до їди, по неповної десертній ложці тричі на день. Таке поєднання елементів надає лікувальну користь не тільки при простудному кашлі, але і бронхіті.

Рецепт № 3

Інгредієнти: 250 мл напою + спеції (кориця, цедра лимона, гвоздика).

В алюмінієвому посуді змішуємо всі компоненти, підігріваємо до тих пір, поки рідина не буде гарячою. Краще приймати безпосередньо перед сном до повного одужання.

Рецепт № 4

Інгредієнти: 1 ст. л. сухої сировини шавлії, молоко і пиво у співвідношенні 1:1 (250мл.).

Діємо за наступне схемою:

  1. Шавлія заливаємо склянкою окропу, настоюйте під кришкою 20-30 хвилин.
  2. Молоко і пиво підігріваємо на повільному вогні.
  3. З’єднуємо всі інгредієнти. Разова норма 250 мл за прийом. Повторювати процедуру з кратністю 3 рази на день.

Молоко усуває неприємні відчуття в горлі, збільшує вироблення бронхіального секрету, покращує відтік мокротиння. Має зігріваючу, обволікаючу та протикашльову дію. Тому виправданим буде використання цього рецепту при непродуктивному (сухому) кашлі.

Приготовану суміш необхідно зберігати в холодильнику не більше 18 годин.

Рецепт № 5

Інгредієнти: 2 ст. солодового напою, 50 г масла або какао-порошку (на вибір).

У попередньо підігрітому напої розчиняємо вершкове масло або розмішуємо какао. 500 мл напою випити дрібними ковтками за один прийом.

Нюанс! У лікуванні кашлю пиво використовують внутрішньо і зовнішньо для компресів. Змочену тканину у гарячому напої необхідно прикласти на горло, укутати теплим шарфом. Вже через кілька хвилин пацієнт відчуває поліпшення.

З ознаками застуди ефективно бореться пивне сусло. Воно не тільки позбавляє від неприємних симптомів застуди, а й допомагає при ангіні, бронхіті. Курс лікування залежить від етіології, стадії прогресування хвороби, але в середньому знадобиться не менше 14 днів для досягнення позитивної динаміки.

Пацієнти діляться думкою

Ніна:

Ще моя бабуся лікувала кашель з допомогою теплого пива. Зараз в нашої сім’ї це «швидка допомога» при застуді. Перепробувала багато різних варіацій приготування, але зупинилася на найкращому для сім’ї: пиво з лимоном, медом (цукром) і коренем солодки. За смаком нагадує глінтвейн. При перших симптомах ГРВІ треба випити склянку напою перед сном. Вже на ранок напади кашлю стихають, зменшується відчуття першіння в горлі.

Антоніна:

Безпосередньо кашель пивним напоєм не лікувала, т. к. більше довіряю лікарським препаратом, які несумісні з алкоголем. Але в сезон холодів це найкраще профилактирующее засіб від застуди. Приготувати його може навіть ледачий. Самий примітивний варіант – просто підігріти пиво, для поліпшення смакових і лікувальних якостей додати мед і лимон. Смачно і корисно!

Висновок

Інформація про те, як лікувати кашель пивом, дозволить знизити ризик розвитку побічних проявів, підвищити ефективність процедури, що прискорить процес одужання. Не варто забувати про обмежуючі фактори та індивідуальні особливості організму. Тому рішення про використання напою в лікувальних цілях приймається спільно з доктором.

За темою:  Чим лікують кашель у дітей до року: сиропи і ліки для лікування

MAXCACHE: 0.39MB/0.00733 sec